Mission Parapan American Games 2011

1514656 origSport Compass visited the Parapan American Games 2011.
Check the photos over here.

The Parapan American Games dream came to fruition in November of 1999 in Mexico City when the first edition of the continental event was held with 1,000 athletes from 18 countries competing in four sports.

Sport Compass Sportdag

Sport Compass heeft in samenwerking met diverse sportbonden en verenigingen in 2010 het evenement '365 dagen Sport Compass' in het leven geroepen. Op zaterdag 6 november 2010 werd op het Erasmus Sportcentrum in Rotterdam voor de eerste keer de Sport Compass Sportdag georganiseerd.

Nieuw wereldrecord Richard Whitehead

Richard_WhiteheadRichard Whitehead heeft zondag 10 oktober 2010 in Chicago het wereldrecord voor mensen met een been-amputatie verbeterd. Het vorige record stond al op zijn naam: 2 uur 45 min en 47 sec tijdens de marathon van Rotterdam, maar in Chicago kwam Richard al na 2 uur 33 min en 38 sec over de finish. Een enorme prestatie.

Marathon Rotterdam

richard-whitehead01Zondag 11 april in Rotterdam moest het gaan gebeuren. Richard Whitehead was gevraagd om namens stichting Sport Compass als ambassadeur deel te nemen aan de Marathon van Rotterdam. Omdat zowel Richard als Sport Compass het zelfde doel nastreeft, namelijk de gehandicapten sport meer onder de aandacht te brengen, en mensen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen op verschillende niveaus, heeft Whitehead hieraan gehoor gegeven.

Mission Vancouver

mission-vancouver "SUCCES IS A JOURNEY, NOT A DESTINATION”
Tijdens de Olympische Winterspelen 2010 waren verschillende particulieren en het bedrijfsleven weer aanwezig om de Nederlandse sporters te ondersteunen tijdens hun doel om het beste uit hun sportcarrière te halen.

Gallerij

icon gallery icon-video