USA vs Duitsland 3-0

Zaterdag speelde het Amerikaans dames zitvolleybalteam haar laatste interland voordat ze naar Londen vertrekt. De tegenstander was het Duitse dames zitvolleybalteam dat speciaal voor deze interland is overgekomen naar Nederland.
Het Duitse team is niet gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen, en probeerde via deze interland te laten zien wat zij waard is. De focus voor het Duitse team ligt bij de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, 2016. Het Amerikaans dames zitvolleybalteam wordt gezien als een belangrijke kandidaat voor Paralympisch goud in Londen. Het won eerder een zilveren medaille bij de Paralympische Spelen in Beijing (2008) en ook zilver op het WK 2012.
Het was een leuke wedstrijd, waarbij het Duitsland tot twee maal toe lukte om in de sets op voorsprong te komen. Toch trok Duitsland aan het kortste eind want het USA team was toch net iets te sterk voor het Duitse team en toonde zich daarmee een waardig Paralympisch kandidaat. Na afloop bedankten beide coaches Sport Compass voor de goede organisatie en werd er afgesloten met een barbecue. Haagse Bluf zorgde met hun vrolijke muziek voor een geweldige sfeer tijdens de barbecue. Het USA dames zitvolleybal is inmiddels naar Londen vertrokken, waar vanaf 29 augustus de Paralympische Spelen beginnen.

DSC05405DSC05405 2DSC05464DSC05465DSC05484DSC05491DSC05515DSC05550

Gallerij

icon gallery icon-video