Zitvolleybal demonstratie Frankrijk groot succes

In het weekend van 24 tot en met 26 mei 2013 werd er door Sport Compass een demonstratie zitvolleybal verzorgd in Mulhouse Frankrijk. Samen met 5 zitvolleybal spelers van volleybal vereniging Mikro Electro uit Roosendaal werd er uitleg gegeven over de verplaatsingen, de spelregels en de diverse mogelijkheden van het spel. Aansluitend werd er met een groep van circa 85 personen een gezamelijke warming up gegeven, voordat er werd deelgenomen aan het eerste zitvolleybal toernooi in Mulhouse. Aan het einde van de middag kon er worden teruggekeken op een succesvolle en gezellige dag, waarbij de organisatie al aangaf hier ook het komende jaar meer mee te willen gaan doen.

Speciale dank naar de zitvolleyballers uit Roosendaal voor opnieuw hun medewerking bij een van de projecten van Sport Compass. 

 

Zitvolleybal projecten wereldwijd

SPORT COMPASS heeft een geschiedenis met het zitvolleybal. De afgelopen jaren werden er diverse toernooien bezocht, contacten gemaakt en trainingen verzorgd.

Ook de komende jaren zal er gewerkt worden aan het trainen van trainers en het ondersteunen van zelfstandige zitvolleybal clubs.

In 2013 is er gestart in Roemeniƫ, Frankrijk en Namibiƫ. Er zijn verder contacten met diverse andere landen in Afrika en Zuid Amerika die graag met het zitvolleybal willen gaan starten. Sport Compass is hierbij de ideale partner voor ondersteuning en het delen van ervaringen en kennisoverdracht

Gallery

icon gallery icon-video